1. julij 2020

24. Dnevi poezije in vina

PTUJ IN DRUGI KRAJI PO SLOVENIJI – Tudi to poletje bodo priznani pesniki in pesnice iz desetih držav sveta na Ptuju, v Ljubljani in v drugih mestih Slovenije s poezijo in glasbo nastopili na številnih dogodkih 24. mednarodnega pesniškega festivala Dnevi poezije in vina. Eden najprestižnejših in najodmevnejših mednarodnih pesniških festivalov v tem delu Evrope, ki se bo letos odvil med 26. in 29. avgustom, že leta združuje pesniško besedo in promocijo najodličnejših slovenskih vin. Osrednji imeni festivala bosta italijanska pesnica Patrizia Cavalli in škotski pesnik ter pisatelj John Burnside. Odprto pismo Evropi bo tokrat napisala in na Ptuju prvič prebrala madžarska pesnica in prozaistka Krisztina Tóth.

Patrizia Cavalli je ena od najbolj prepoznavnih sodobnih italijanskih pesnic, avtorica sedmih pesniških zbirk, posebno veljavo pa je dobila med ameriškimi pesniki, ki so jo tudi množično prevajali. Škotski pesnik in pisatelj John Burnside je za svoja dela prejel številne nagrade, med drugim prestižno nagrado T. S. Eliota, sicer pa poučuje kreativno pisanje, ameriško poezijo ter poezijo in ekologijo na Univerzi v St. Andrewsu. Krisztina Tóth je ena izmed najbolj branih in priljubljenih madžarskih avtoric, ki se podpisuje pod deset pesniških zbirk in šest proznih del, njena dela pa so prevedena v več kot 15 jezikov.
Glavnima poudarkoma – poeziji in vinu – se tudi letos pridružuje bogat spremljevalni umetniški program za vse starostne in interesne skupine, vsi dogodki pa bodo brezplačni in bodo potekali v slovenskem in angleškem jeziku. Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite v slovenski prestolnici poezije!

Za vse informacije obiščite spletno stran www.stihoteka.com, novosti pa lahko spremljate na Facebook in Instagram strani festivala. 

Festival bo potekal skladno z navodili pristojnih institucij. O podrobnosti vas bomo obvestili pravočasno.

S prešernimi pozdravi,
Ekipa DPV