Novice
7. julij 2020

Usposabljanje na Dnevih poezije in vina 2020

Si želiš novih izkušenj? Na Beletrini bomo izvajali operacijo »Brez ovir do kulture: od knjige do festivala, ki jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Nudimo usposabljanje v obdobju od 1. 8. 2020 do 15. 9. 2020 v obsegu 174 ur za pomoč pri izvedbi festivala Dnevi poezije in vina 2020, na katerem združujemo svetovno pesniško besedo in promocijo najkakovostnejših slovenskih vin.  


1. julij 2020

24. Dnevi poezije in vina

Tudi to poletje bo ptujske ulice preplavila poezija.

26. avgust – 29. avgust 2020


21. december 2019

Odprt je natečaj za najboljšo novoletno željo Evropi 2019!

Dnevi poezije in vina v sodelovanju z Allianz Kultufstiftung že tretje leto zaporedoma objavljajo nagradni natečaj za najboljšo novoletno željo Evropi.


15. avgust 2019

Dobrodelni pesniški dvoboji

V soboto, 24. avgusta 2019, vas  ob 18.30 vabimo na Dobodelne psniške dvoboje  v Mestno gledališče Ptuj. Celoten izkupiček dogodka bo namenjen delovanju Gledališkega studia Ptuj – DPD Svoboda Ptuj.

 


10. julij 2019

Poezija v fokusu: Nemčija

V Slovenijo prihajata dve velikanki in dva velikana sodobne poezije, pisane v nemškem jeziku: Jan Wagner, Monika Rinck, Birgit Müller-Wieland in José F. A. Oliver.

Skupaj s slovenskimi kolegi Milanom Deklevo, Miljano Cunta, Gregorjem Podlogarjem in Stanko Hrastelj ter prevajalko Amalije Maček bodo v Jeruzalemu, nedaleč od jezikovne meje med slovenskim in nemškim jezikom, prevajali svoje tekste in se predstavili občinstvu v nepozabnih ambientih.


4. julij 2019

Odprto pismo Evropi 2019

Dnevi poezije in vina so v sodelovanju z Allianz Kulturstiftung iz Berlina v letu 2017 iniciirali Odprto pismo Evropi. Pismo nagovarja Evropo in svet z željo vrniti v javno rabo jezik umetnosti, pretehtan, pretanjen in natančen. Umetniško vodstvo festivala skupaj z Allianz Kulturstiftung vsako leto izbere vrhunskega pesnika/pesnico in mu/ji da enkratno priložnost nagovoriti Evropo in izpostaviti probleme, ki se mu/ji zdijo najbolj pereči.

Letos Odprto pismo Evropi piše nemški kozmopolit, pisatelj, prevajalec in performer bolgarskega rodu Ilija Trojanow.


3. julij 2019

Zasebna branja

Zasebna branja ostajajo med najbolj priljubljenimi dogodki festivalskega programa. V senčnih zavetjih štirih skritih ptujskih kotičkov bomo tudi letos prisluhnili besedam in poeziji festivalskih gostov. Prevode poezije v slovenščino bodo interpretirali člani DPD Svoboda Ptuj – Teater III. Na te skrite lokacije vas bomo vsak dan petnajst minut pred začetkom dogodka pospremili izpred festivalske infotočke na Vrazovem trgu (domKULTure muziKafe).


2. julij 2019

Zid poezije

Na Jadranski ulici zahodno pročelje domaKULTure muziKafe nosi v kovinske kroge vgravirane verze vseh gostujočih pesnic in pesnikov dosedanjih festivalov izpod rok Dušana Fišerja. Vsako leto so dodani novi, vsako leto na drugačni barvni osnovi.